Get our powerpoint presentations to your inbox daily: Suscribe

 

Download details

TALY - Trajan's Column from Rome (II)

(4 votes)


    Astăzi urmăriți un slideshow cu povestea curajosului POPOR DAC , strămoș al românilor de astăzi, singurul popor cucerit de IMPERIUL ROMÂN , care a avut privilegiul de a fi reprezentat cu cinste și respect pentru vitejia și spiritul de sacrificiu, pentru onoarea. și demnitatea cu care au luptat pentru apărarea patriei lor, pe un monument care slăvește faptele unuia dintre împărații Romei antice , lăsat până astăzi în mijlocul ruinelor istoriei de două mii de ani a unei civilizații apuse.
    De la domnia lui BUREBISTA, considerat a fi cel mai mare REGE DAC — care a domnit între 82 î.Hr. și 44 î.Hr. —,DACII reprezentasera o mare amenintare pentru IMPERIUL ROMAN .
   COLONA LUI TRAIAN construită de arhitectul APOLODOR din DAMASC la ordinul SENATULUI ROMÂN în anul 113 d.Hr. , comemorează victoria împăratului TRAIAN în RĂZBOIILE DACILOR (101–102 și 105-106).
    Structura are aproximativ 35 de metri, inclusiv piedestalul mare. Axul este realizat dintr-o serie de 20 de colosali Carrara cu un diametru de 3,7 metri. Friza de 190 de metri se înfășoară în jurul puțului de 23 de ori. În interiorul puțului, o scară în spirală de185 de trepte oferă acces la o punte de vizionare din partea de sus.
    După construcție, a fost pusă la loc o statuie a lui TRAIAN ; aceasta a dispărut în Evul Mediu. La 4 decembrie 1587, vârful a fost încoronat cu o figură de bronz a SFÂNTULUI Apostol Petru de către PAPA SIXT V, care a rămas până astăzi.
      Sa avut mare grijă să distingem bărbații și femeile din ambele părți ale campaniei, precum și rândurile din cadrul acestor grupuri distincte.
     Pe coloană este una dintre cele mai neobișnuite, tulburătoare și violente reprezentări ale femeilor din arta romană, scena torturii. În această scenă neobișnuită, patru DACICE sunt înfățișate chinuind niște luptători romani
      Datorită trădării unui confident al REGElui DACILOR , romanii au găsit comoara lui DECEBALUS - o avere estimată la 165.500 kg aur și 331.000 kg argint.
     Încheierea RĂZBOILOR DACILOR a marcat un triumf pentru Roma și armatele sale. TRAIAN a anunțat 123 de zile de sărbători în tot IMPERIUL. Bogatele mine de aur ale DACIA au fost securizate și se estimează că DACIA a contribuit atunci cu 700 de milioane de denari pe an la economia romană, oferind finanțare pentru viitoarele campanii ale ROMEI și asistând la extinderea rapidă aOrașe romane din toată EUROPA ( Wikipedia).

Details

File name taly_-_trajans_column_from_rome_ii.ppsx
Size 17.9 MB
Downloads 1351
Created 02-17-2022
Created by is

Report this ppsDownload

comments powered by Disqus