Get our powerpoint presentations to your inbox daily: Suscribe

 

Download details

ROMANIA - the Tropaeum Traiani monument

(4 votes)


   TROPAEUM TRAIANI este un monument triumfal roman din orașul ADAMCLISI din județul CONSTANȚA / ROMANIA , fiind al doilea dedicat de Imperiul Roman războaielor cu dacii, după COLONA LUI TRAIAN din ROMA .    A fost ridicată în cinstea împăratului roman TRAIAN, între anii 106-109 d.Hr., pentru a comemora victoria sa asupra geto-dacilor (strămoșii românilor de astăzi) în anul 106 d.Hr.    Monumentul a fost reconstruit în 1977, după unul dintre modelele ipotetice ale unor arheologi celebri (

românul Grigore TOCILESCU, austriacul George Niemann și germanul Adolf Furtwängler ) și este în prezent declarat monument istoric.
  Primele cercetări arheologice au fost întreprinse începând cu anul 1882 de către GRIGORE TOCILESCU.
   Monumentul, reconstituit de arheologi în 1977 , sub conducerea istoricului ADRIAN RĂDULESCU , este format dintr-un soclu cilindric, decorat cu 54 de metope care înglobează basoreliefuri cu scene de război.
   Corpul cilindric are la bază mai multe rânduri de trepte circulare, iar în vârf un acoperiș conic, realizat din solzi de piatră în rânduri concentrice, din mijlocul căruia se ridică o suprastructură hexagonală pe care se aflăTrofeu înalt de 10,75 m, înfățișând o armură cu patru scuturi.
   La baza trofeului se află un grup statuar format din trei sculpturi reprezentând trei prizonieri daci: două femei și un bărbat.
   Înălțimea monumentului împreună cu trofeul este aproximativ egală cu diametrul bazei și anume aproximativ 40 m.
   Metopele prezentate se afla in Muzeul TROPAEUM TRAIANI din ADAMCLISI


 

Details

File name romania_-_the_tropaeum_traiani_monument.ppsx
Size 13.29 MB
Downloads 1044
Created 01-08-2023
Created by is

Report this ppsDownload

comments powered by Disqus